És un cicle natural.
És consum conscient.
És alimentació saludable.
És amor pel paisatge.

Pirineus_Mediterrani_verd
LLibertat

PASTURA EN LLIBERTAT

Els ramats pasturen en llibertat per la serra, a la primavera s’enfilen cap a les carenes, seguint el camí del bruc florit, i s’alimenten de l’herba natural que troben pels camins, prats i boscos. A la tardor, quan comencen les tempestes, baixen i s’alimenten de cereals ecològics. 

Boscos_Bl

Neteja de boscos

És una vaca que es mou pel paisatge i ajuda a netejar el sotabosc, així conservem el patrimoni. És una vaca àgil, acostumada a la geografia del territori, a escalar, i passejar, i gràcies a la seva alimentació vegetal col·labora en la neteja dels boscos, mantenint la biodiversitat pròpia de la zona i ajudant-nos a prevenir incendis a l’Empordà.

Km0_bl

local, ecològic i de circuit curt

Som productors locals, la vedella creix i s’alimenta en llibertat a l’Empordà, amb alimentació natural i ecològica, del propi entorn. A la finca de Bausitges també tenim oliveres, que formen part d’aquest bonic paisatge autèntic mediterrani. L’oli i la vedella són productes de quilòmetre zero, consum conscient i circuit curt: del Parc Natural a casa teva, amb màxim respecte per l’origen.

Benestar_bl

Benestar animal

El mateniment d’aquesta raça autòcnona i la seva qualitat de vida és un dels eixos principals d’aquest projecte, elles ens ajuden a cuidar el paisatge i matenir l’equilibri natural propi del territori. Som biòlegs i veterinaris i procurem sempre pel seu benestar i la qualitat de la seva alimentació, aquests factors són claus en el bon bust de la seva carn.

Patrimoni_bl

Conservació del patrimoni

Un paisatge que sembla intacte, conservat en el temps, genuí i silvestre. Formar part del Parc Natural d’Interès Nacional ens fa sentir responsables de seguir cuidant la bellesa i la biodiversitat única de l’entorn, és una manera d’agrair tot el que la natura ens regala a la vista i els sentits. Amb aquest projecte matenim viva aquesta terra i l’activitat natural forestal.

saludable

SALUDABLE I EXQUISIDA

Com que la vedella pastura en llibertat i camina molt, la seva carn té més ferro i té aquest característic to vermell. A més a més té un contingut molt baix en greixos, per això recomanem coure-la al punt, no massa, per poder gaudir del seu gust més exquisit. És una carn saludable, ecològica i neta, gràcies a la seva alimentació i l’estil de vida en llibertat pels camps, camins i muntanyes.

Paisatge, vistes esplèndides i tota la força de l’Empordà. La seva adaptació a viure a zones de muntanya i una alimentació més semblant a la d’un herbívor salvatge que a la d’una vaca (branques i fruits d’arbres com l’alzina, el roure i el faig), la han convertit en una de les millores eines per a la neteja de boscos i el seu manteniment, valor avui dia molt important per la lluita contra els incendis forestals.